Alleen een stekker gaat nog niet helemaal lekker

De stekker alleen zit nog niet helemaal lekker
Elektrische mobiliteit groeit, maar ook het inzicht dat de klant, de schadebranche en de verzekeraar er ongevraagd, zowel een vriend als een mogelijke vijand, bij heeft gekregen.
Waar goed geoutilleerde schadeherstellers kennis verzamelen en de nieuwste technieken omarmen, kijken verzekeraars vaak met bezorgde blikken naar hun rendement!
Het is een feit dat een EV al snel een procent of dertig zwaarder is dan een ander vergelijkbaar voertuig, best bijzonder toch dat je dan geen, of heel weinig wegenbelasting betaald? Wegenbelasting, het woord zegt in onze bescheiden mening iets, wegenbelasting ….. maar goed dat even terzijde, dat is politiek, in ieder geval op geen enkele wijze iets met onderwerp veiligheid!
Bij een aanrijding resulteert dat hogere gewicht overigens vaak tot een grotere impact bij schade, zowel in auto, bij de tegenpartij, maar ook niet te vergeten bij eventueel letsel. Klant en verzekeraars zijn daar vanzelfsprekend bepaald niet blij mee, voor de verzekeraar blijft EV tot nu toe, dus ook best een lastig product om op waarde in te schatten en vervolgens op de juiste wijze te verzekeren.
Als klant met schade is het in onze visie ook verstandig om zelf goed na te denken, een bedrijf te zoeken, die de reparatie kwaliteit technisch kan uitvoeren, maar ook kan (waar)borgen. Een bedrijf waar ze vooraf zeggen wat ze doen, maar vervolgens dan ook doen en kunnen uitvoeren wat ze zeggen wat ze doen. Vervolgens die twee vaardigheden dan ook nog eens op de juiste wijze voor je vastleggen!
Zorg er als bedrijf in ieder geval ook voor dat de veiligheid, na schadeherstel, gegarandeerd geborgd kan worden, die verplichting heb je naar onze mening op zijn minst ten aanzien van je klant.
Eén en al dynamiek, een EV trekt sneller op, maar remt ook veel abrupter, rijdend in de auto vergt dit best enige tijd om daaraan te wennen, maar dit geldt natuurlijk ook voor de overige weggebruikers die met de vertrouwde fossiele brandstoffen onderweg zijn, ook die moeten daaraan wennen!
Resumé:
Het is dus nog best een uitdaging om met z’n allen te komen waar we misschien eventueel willen zijn, mobiliteit tot 2050.
Samen aan en rondom de laadpaal? Of toch aansluiten bij het innovatieve tankstation?
Komt tijd, komt raad, nog steeds wel een open vraag, wie is daar dan uiteindelijk bij gebaat?
We gaan het met z'n allen beleven, vanzelfsprekend zijn wij, hoe dan ook, altijd van de partij!