Met onze kleuren geven we kleur aan co2 reductie

Kleur geeft kleur aan CO2 reductie!
Mooie stappen gezet richting duurzamer schadeherstel
Nederlandse schadeherstelbedrijven hebben in 2018 – door te kiezen voor de ‘Glasurit Eco Balance’ productlijn die begin vorig jaar werd geïntroduceerd op de Nederlandse markt – gezamenlijk 15.337,87 kg CO2 bespaard.
Bovendien hebben inmiddels 29 Nederlandse bedrijven, waaronder vanzelfsprekend Koops Autoschade Borger, het Glasurit Eco Balance certificaat mogen ontvangen. Wat concreet betekent dat zij bij reparaties, waar mogelijk, duurzame producten gebruiken.
Koops Autoschade ziet deze cijfers als een eerste positieve stap richting een betere bescherming van het milieu. Onze lakleverancier zal zich altijd blijven inspannen om deze eerste resultaten in de toekomst verder te laten groeien.
Albert Koops van Koops Autoschade uit het mooie Drentse Borger:
Deze eerste resultaten maken ons bijzonder trots. Het geeft aan dat we samen met onze lakleverancier op de juiste weg zitten en dat de schadeherstelmarkt bereid is daadwerkelijk een actieve bijdrage te willen leveren aan milieu- en klimaatbescherming. We hopen dan ook dat in de toekomst steeds meer schadeherstelbedrijven zich achter dit initiatief zullen scharen.
De Glasurit Eco Balance productlijn helpt fossiele brandstoffen en CO2 te besparen. Om waardevolle natuurlijke hulpbronnen te ontzien, gebruikt BASF bij de productie van de basisproducten hernieuwbare grondstoffen zoals bionafta of biogas uit organisch afval of plantaardige oliën in combinatie met fossiele brandstoffen. Vervolgens wordt het percentage hernieuwbare grondstoffen via de ‘biomassa balans’ methode rekenkundig toegewezen aan onder andere de nieuwe Glasurit Eco Balance productlijn, op grond van een door TÜV SÜD gecertificeerde procedure. Volgens dit calculatiemodel kan 100 procent van de fossiele grondstoffen worden vervangen door hernieuwbare. Hiermee leveren Glasurit en de schadeherstelbedrijven die de nieuwe productlijn gebruiken een duurzame bijdrage op het gebied van milieu- en klimaatbescherming. Ook biedt het aan schadeherstelbedrijven de mogelijkheid om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie. Consumenten en werkaanbieders kunnen immers bij schadeherstel bewust kiezen voor een schadeherstelbedrijf dat bij reparatie duurzame producten gebruikt.