Het team!

Vanaf januari 2019 helm verplicht om risico's te vermijden

Veiligheid gaat voor alles!

Vanaf januari 2019 helm verplicht om risico's te vermijden

Resoluut besluit, helm plicht vanaf 2019!

Vanaf januari 2019 helmplicht in de kraamkamer!

Tot groot vermaak wordt de achterkant van ons pand al jaren gebruikt als kraamkamer van de torenvalk. Zal wel een veilige omgeving zijn, anders kwamen ze toch niet jaarlijks terug lijkt mij, me even inleven met een klein beetje vogelverstand. Al met al wel een hele onderneming, eieren leggen, de hele tijd stil op die eieren zitten te wachten op wat je als valk ouders daar hebt neergelegd, verzorgen, voeden, elkaar beetje aflossen en dan vervolgens maar afwachten op het resultaat wat er uit gaat komen.

Ik kan iedereen beloven, dat is alle jaren nog een bijzonder mooi resultaat geweest. Al jaren denken wij, we moeten er even een cameraatje inhangen om het gehele proces live te kunnen volgen, helaas nog steeds niet gebeurd. Ook dit jaar zullen wij dus ook, weer in spanning af moeten wachten wat er op ons af gaat komen, net als pa en ma Valk zelf. Dat ze komen is bijna wel zeker, dat het gaaf is als ze komen is ook bijna wel zeker en ook gelijk het mooiste, ze kunnen de eerste dag namelijk nog niet vliegen. Dat wordt dus wel weer lachen, het hele apparaat klaar en je kunt er helemaal niets mee zo’n eerste dag. Wat een geklungel met al die bewegende delen, die poten en dan die vleugels, vleugels uit, pootjes in en dat allemaal op het juiste moment. Niet eerst één vleugel en dan één poot maar alles in de juiste volgorde, best lastig! We houden jullie op de hoogte als de ouders hun taak hebben volbracht en de nieuwe lichting het luchtruim gaat kiezen en “ready is for departure”.

Voor de veiligheid, hebben wij vanaf januari 2019 helmplicht in het leven geroepen. Vanaf 2020 is het ook mogelijk om de helmen in een gewenste kleur te spuiten, om vanuit het luchtruim gelijk het onderscheid te maken en trots te kunnen laten zien aan die andere valken, dat je uit de hunebedden hoofdstad Borger komt, uit de kraamkamer van Koops Autoschade, zoveel meer dan alleen Autoschade.

Lees verder