Knallende ruzie bij schade gelukkig goed afgelopen

Dat wil je ècht NIET, dat wil je altijd voorkomen
Daarom geven we een klein doorkijkje in ons werkproces in geval van schade aan jouw auto.
Allereerst: de vraag ben je veilig, wat kunnen we voor je doen, wat heb je inmiddels geregeld en wat moet er nog worden geregeld, dat regelen we!
Daarna: wie is opdrachtgever, ben jij dat als eigenaar, is dat een tegenpartij of is dat een verzekeraar?
Als er schade is ontstaan aan persoonlijke bezittingen is er in veel gevallen vaak ook wel een veroorzaker!
Voor de werkzaamheden maakt het voor ons niet uit wie de veroorzaker is, maar voor jou is het uiteindelijk wel een belangrijke vraag, want wie gaat na herstel de factuur betalen?
Deze vraag lijkt, is over het algemeen ook simpel te beantwoorden, maar blijft in de meeste gevallen toch wel een hele interessante en boeiende vraag.
Dit kan namelijk best omvangrijke financiële consequenties hebben als het vraagstuk niet duidelijk is, het is dus echt wel erg belangrijk om vooraf helderheid te hebben, wie uiteindelijk de factuur moet gaan betalen en aan wie.
Voorbeelden van invloed:
Is er überhaupt een veroorzaker? Is het eigen schuld of veroorzaakt door een tegenpartij. Zijn er bijzondere omstandigheden zoals, weer, vandalisme, inbraak, diefstal, alcohol / drugs of appen achter het stuur, eigen gebrek, of…. wat allemaal invloed zou kunnen hebben op de dekking en uiteindelijk misschien dus ook op de uitkering?
Mogelijke gevolgen met invloed:
No-claim verlies, eigen risico, verhoogd eigen risico, exclusief / inclusief BTW verzekerd, verlies aantal schadevrije jaren, uitsluiting van dekking, enz. enz.
Al met al kan een schade dus best ingrijpend zijn voor de betrokken partij(en). Het is daarom ook van het grootste belang, om vooraf in grote lijnen helderheid te hebben inzake de afwikkeling van de schade. Bij een All-Risk (WA + Casco) verzekering zijn op voorhand best heel veel dingen ontzettend goed en fijn geregeld door de meeste verzekeraars. Met de meeste maatschappijen hebben we een raamovereenkomst en wordt er digitaal heel veel door verzekeraar en ons, onderling goed geregeld. Daar heb jij dan gemakshalve helemaal geen omkijken meer naar, samen ontzorgen we jou als gedupeerde met schade.
Bij een WA- polis ligt dat vanzelfsprekend iets anders, wij en onze meeste contractpartners, helpen je in veel gevallen vanzelfsprekend ook daarmee verder, maar je zult ook zelf even wat dingen inzake aansprakelijkheid moeten regelen!
Voorkom dus alle risico op een knallende ruzie, word absoluut niet boos, ga het regelen en wij leggen alles digitaal inzichtelijk voor je vast.
Om die reden zal er dus bij een opdracht ook altijd digitaal moeten worden getekend voor de volgende zaken: een opdrachtbevestiging voor het uitvoeren van de opdracht, voor het eventuele gebruik van onze leenauto en voor de Akte van Cessie.
Met als voordeel dat je, als het een verzekeraar is die uitkeert, de factuur van herstel niet zelf aan ons hoeft te voldoen als er een Akte van Cessie is getekend.
De maatschappij regelt de financiële afwikkeling dan rechtstreeks voor jou met ons. In sommige gevallen, afgezien hoe je dat in de polis hebt afgesloten, is afrekenen van eventueel een Eigen risico en of BTW, het enige wat bij ons voldaan moet worden als we je auto, met veel zorg en aandacht, weer “Spik en Span” aan je gaan overhandigen.